Äldrecentrum rekryterar

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum är ett kunskapscentrum som bidrar med forskning och kunskapsperspektiv på äldres situation i samhället. Uppdraget är att verka för att förbättra äldres livsvillkor genom att tillvarata och praktiskt omsätta erfarenheter och forskningsresultat inom områden av särskild betydelse för äldres situation i samhället, samt att initiera och genomföra forskning och utveckling avseende äldre.

Äldrecentrum är nu mitt inne i ett spännande utvecklingsarbete, där vi ska bli ännu bättre på att kommunicera. Vi stärker därför vår nybildade kommunikationsenhet, som för närvarande består av en kommunikatör och en chefredaktör, med två redaktörer på deltid, alternativt en redaktör på heltid.

En av tjänsterna är en tillsvidareanställning på 50 % som vetenskapsredaktör. Du producerar notiser, fakta­artiklar, intervjuer och reportage, både för tidskriften Äldre i centrum och för webben. Du behöver utbildning som journalist eller annan likvärdig erfarenhet av publicistisk verksamhet, helst av tidskriftsjournalistik. Du bör ha vana att tillgodogöra dig forskningsresultat och förtrogenhet med populärvetenskaplig publicering.

Den andra tjänsten är en ettårig projektanställning på 50 % med möjlighet till förlängning, som innebär att driva utvecklingen av Äldrecentrums digitala kommunikation och vässa vår närvaro i sociala medier. För att lyckas i uppdraget krävs att du har högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation eller motsvarande. Du behöver ha gedigen erfarenhet av att arbeta med journalistik/kommunikation via digitala medier, video, podd etc. och vara väl förtrogen med strategisk användning av sociala medier samt ha god kunskap om foto/videoredigering.

Äldrecentrum kommunicerar via webb, sociala medier och digitala nyhetsbrev och ger ut tidskriften Äldre i Centrum, Sveriges enda populärvetenskapliga tidskrift om forskning och utveckling på äldre- och åldrandeområdet (4 nr/år). Dessutom produceras rapporter och informationsskrifter. Kommunikations­enheten har även ett viktigt uppdrag att representera Äldrecentrum på mässor, konferenser och andra strategiska möten.

Äldrecentrum är en liten organisation där alla hjälps åt att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats. Det är viktigt att du är flexibel och kan hantera nya såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter på kommunikationsområdet. 

Tjänsten som vetenskapsredaktör är en tillsvidareanställning på deltid (50%), medan den digitalt inriktade tjänsten är en projektanställning på deltid (50%) under ett år med möjlighet till förlängning. Helst hoppas vi hitta en person som kombinerar båda tjänsternas efterfrågade kompetenser. Tillträde för båda tjänsterna är enligt överenskommelse under våren 2019.

För mer information kontakta Äldrecentrums direktör Åsa Hedberg Rundgren: 08-690 58 09, asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se

Skicka din ansökan med ett personligt brev, där det framgår vilken tjänst du är intresserad av (eller båda), tillsammans med CV och eventuella arbetsprover, senast 2019-01-31 till jobbansokan@aldrecentrum.se

Läs mer om Äldrecentrum på www.aldrecentrum.se

Publicerad 2019-01-11
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 11 januari 2019 - 15:29 © Äldre i centrum

Vetenskapsredaktör
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Deltid, 50%
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Ort: Stockholm
Diarienummer: 2019/007
Sista ansökningsdag: 2019-01-31, jobbansokan@aldrecentrum.se
Kontakt: Åsa Hedberg Rundgren: 08-690 58 09 asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se

Redaktör, inriktning digital och grafisk produktion
Anställningsform: Allmän visstidsanställning
Anställningens omfattning: Deltid, 50%, 12 månader
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Ort: Stockholm
Diarienummer: 2019/008
Sista ansökningsdag: 2019-01-31, jobbansokan@aldrecentrum.se
Kontakt: Åsa Hedberg Rundgren: 08-690 58 09 asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår