Nytt geriatriskt centrum i Göteborg

En växande andel äldre personer inom befolkningen innebär stora utmaningar för ett samhälle, framförallt för dess sjukvård. Ett sätt att tackla problemet presenterades nyligen av Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg, där ett nytt geriatriskt utvecklingscentrum startas.

Fokus för Geriatriskt utvecklingscentrum kommer att vara personer som anses vara sköra äldre, det vill säga personer som behöver mer vård bland annat för att de lätt drabbas av sjukdomar eller skador.

– Tanken är att Geriatriskt utvecklingscentrum ska arbeta nära ansvariga chefer och medarbetare för att med sin kunskap bli ett stöd för verksamheter där äldre patienter vårdas, säger Per Karlsson, chefläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

För att uppnå detta kommer centret att planera aktiviteter och projekt som rör äldre patienter och dessutom se över utbildningsbehov och samla forskning.

– På så sätt kan vi öka kunskapen runt äldre och till exempel kunna göra bättre bedömningar inför stora medicinska behandlingar, säger Per Karlsson.

Verksamheten är tänkt att starta till hösten och just nu pågår en rekrytering av en föreståndare.  

Publicerad 2019-04-23
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 23 april 2019 - 10:18 © Äldre i centrum
Loading   Sökning pågår