SKL och Kommunal överens om kompetens

Fackförbundet Kommunal och arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och landsting, SKL, presenterar idag gemensamma förslag för att höja kompetensen och säkra kompetensförsörjning i äldreomsorg och hälso- och sjukvård. 

De kommande tio åren behöver över en halv miljon nya medarbetare rekryteras till kommuner, landsting och regioner. Antalet äldre som behöver välfärdstjänster ökar samtidigt som många medarbetare går i pension.

− Efterfrågan på både undersköterskor och vårdbiträden är stor inom äldreomsorg och hälso- och sjukvård framöver. Samtidigt fortsätter söktrycket till vård- och omsorgsprogrammet att vara lågt. Här behövs olika insatser för att locka fler sökande till utbildningarna. Det finns till exempel en stor rekryteringspotential i gruppen nyanlända personer som har värdefull kompetens och erfarenhet, säger Lena Micko, ordförande för SKL.

SKL och Kommunal vill locka fler medarbetare till dessa yrken och är bland annat överens om en modell för yrkesutveckling där nivåerna vårdbiträde, undersköterska och undersköterska med specialistutbildning definieras, att verka för fler utbildningsplatser med specialistinriktning för undersköterskor på Yrkeshögskolan och att stödja en utredning om förutsättningarna för en skyddad yrkestitel för undersköterskor.

− För Kommunal är det viktigt att höja undersköterskornas status. Det är även hög tid att det blir ordning och reda i både yrkesroller och utbildningsvägar till vårdbiträde, undersköterska och undersköterska med specialistutbildning, säger Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin.

Publicerad 2017-04-10
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 10 april 2017 - 17:22 © Äldre i centrum
Loading   Sökning pågår