SPF med nytt namn och ny ordförande

Sveriges pensionärsförbunds kongress beslutade i juni att anta det nya namnet SPF Seniorerna. Samtidigt valdes Christina Rogestam till ny förbundsordförande.

SPF Seniorernas prioriterade frågor är äldres ekonomi, hälsa och omsorg, boende, inflytande och rätt att arbeta. Förbundet har i dag cirka 270 000 medlemmar i drygt 830 föreningar och 27 distrikt över hela landet. Förbundet ger också ut medlemstidningen Veteranen.

– Vi ska som SPF Seniorerna fortsatt arbeta för äldres villkor och inte minst vara seniorernas röst i samhället, säger avgående ordförande Karl Erik Olsson.

Han efterträds nu av Christina Rogestam, som efter examen från Göteborgs universitet var riksdagsledamot från 1974 till 1982. Därefter återvände hon till Göteborgs universitet, där hon blev landets första kvinnliga universitetsdirektör. Hon har också varit generaldirektör för dåvarande Invandrarverket och chef för Akademiska hus.

– Det är viktigt att fortsätta arbetet med att få bort den högre skatten på pensioner och att få till ett stabilt pensionssystem. Men än viktigare att kraftfullt driva frågorna om trygghet och valfrihet i boende för äldre i alla Sveriges kommuner. Mer av självbestämmande för oss äldre och mindre av godtycklig biståndsbedömning, säger Christina Rogestam.

Publicerad 2014-08-27
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 17 augusti 2014 - 15:16 © Äldre i centrum
Loading   Sökning pågår