Seniorvänligast 2013 utsedda

För femte året har Sveriges pensionärsförbund, SPF, utsett Sveriges seniorvänligaste kommun 2013. Dessutom har fem extrautmärkelser delats ut.

Vinnare som Sveriges seniorvänligaste kommun 2013 är Munkedals kommun i Bohuslän. Temat för tävlingen 2013 har varit hemtjänsten och juryns motivering löd: ”Personalens höga utbildningsnivå kompletteras med kontinuerlig fortbildning i adekvata ämnen och med satsning på utveckling av välfärdsteknologi. God och näringsriktig mat kan lagas hemma gemensamt med andra. Hemtjänsten i Munkedal belönas med toppbetyg av användarna. ”

Bästa arbetsgivare för äldre är Nacka kommun, bästa kollektivtrafikpriset går till Göteborg, Gotland prisas för bästa läkemedelsanvändning, bästa äldreboendetutmärkelsen tillfaller Hallstahammar kommun och äldreboendet Strandgården och vinnare i kategorin Bästa mat/nutrition är Habo kommun.

SPFs medlemstidning Veteranens läsare har utsett Yngve Gustafson, geriatriker från Umeå och känd från tv-serien Sveriges bästa äldreboende, till årets Senior. Vinnare i läsarkategorin årets Junior är Fanny Westerberg  som är initiativtagare till sajten www.seniorval.se

Publicerad 2014-05-09
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 06 maj 2014 - 10:50 © Äldre i centrum
Loading   Sökning pågår