Nytt & noterat: nyhetsartiklar

I varje nummer av Äldre i Centrum presenterar vi ett urval aktuella nyheter inom äldreområdet. Löpande nyhetsrapportering sker under vinjetten Nyheter » (nytt fönster) på webbplatsen. Artiklarna i sin helhet återfinns i PDF-tidningen » (nytt fönster).

Äldre mest oroliga för antibiotikaresistens
Sju av tio svenskar är oroliga för antibiotikaresistens och äldre oroar sig mer än yngre. Det visar en undersökning från SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

Första svenska centret för inkontinensforskning
Landets första forskningscentrum för urin- och analinkontinens har startat vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Syftet är att förbättra vården och livskvaliteten för alla drabbade. 

Mobilapp minskar symtom
Forskare vid Umeå universitet har tagit fram en mobilapp för självhjälp vid ansträngningsinkontinens. En publicerad studie visar positiva effekter.

Engagerat om att åldras med funktionshinder
Man kan inte sluta leva för att man blivit handikappad, säger Paul Voigt, en av deltagarna på Case-dagen på Medicon Village i Lund.

Blodtransfusion ger inte demens
Blodtransfusioner ökar inte risken för att insjukna i demens, enligt en studie vid Karolinska institutet i samarbete med Statens serum­institut i Köpenhamn.

Unik Uppsala-studie stöder kostråd
En studie som har mätt underhudsfettet hos äldre män stärker kost­råd om att flytande margarin och oljor är nyttigare än hårt fett.


Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 29 september 2016 - 13:41 © Äldre i centrum
Loading   Sökning pågår